Tuesday, November 23, 2010

Rawatan Menggunakan EnzymesHiromi Shinya, pakar Endoscopy Jepun yang menjalankan pembedahan di Jepun dan Amerika Syarikat menulis buku "The Enzyme Factor" ( How to live longer Long and Never be Sick).Beliau mengupas kita mampu mencapai umur 100 tahun dan hidup sihat serta cergas.

Makanan yang tidak mempunyai Enzymes akan menyebabkan kita menjadi tua lebih cepat.

Semua makanan yang dimasak telah merosakkan enzymes yang sedia ada.Selepas makan kita akan berasa letih dan perut kita kembong dan meragam.Semuanya ini adalah disebabkan kita kekurangan enzyme untuk menghadam makanan.

Pancreas kita terpaksa berkerja lebih untuk menambahakan jumlah enzyme. Dan juga perut kita mengeluarkan lebih acid untuk menghanacur makanan. Dalam keadaan begini kita sering menambahkan masaalah dengan mengambil ubat antacids kononnya untuk merawat gastrik.

Apa yang diperlukan ialah supplemens yang mengandungi Digestive Enzymes. Jika kita menggunyah enzymes yang menggandungi campuran Amylase, Lipase dan Protease, didalam masa 2 minute perut kita akan merasa lega, dan kita kembali bertenaga.

Pil enzyme banyak dijual dikedai ubat. Kita tanya "Digestive Supplements" dan tentukan enzymes 3 jenis diatas ada didalam senarai.

( Akan Bersambung)

0 comments:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More